Historiek EEG


EEG is niet alleen een familie, maar ook een familiebedrijf. In 1936 startte Michel Neyrinck, mijn grootvader, als zelfstandig installateur. Later, in de jaren vijftig, werd de activiteit opgenomen in een ‘entreprise’. De administratie in Kortrijk was nog hoofdzakelijk Franstalig wat de naam Electro Entreprise Gullegem verklaart. Door de evolutie naar een groep van multi-technische installatiebedrijven hebben we dit afgekort als EEG.

EEG, Electro Entreprise Gullegem, kende zijn oorsprong in de jaren dertig. Eerst specialiseerde de onderneming zich voornamelijk in het installeren van elektrische installaties en waterleidingen. Later breidde dit uit tot overheidsopdrachten in de zorgsector. In 2006 zette de onderneming met de overname van Van Braeckel, nu EEG nv divisie Van Braeckel, de eerste stap naar een meer geïntegreerde aanpak van projecten.

In 2015 volgde een fusie tussen Van Braeckel en Electro Entreprise onder de naam EEG nv. De EEG Group was geboren. En plots kwam alles in een stroomversnelling. In 2015 werden Electrolyse, Leroy, Marechal en Heyer deel van de groep. In 2016 sloot Elektro Kamiel Smet zich aan.

In 2017 traden Bessemans en De Kock toe tot de groep en in 2018 volgden VTV (Verwarmingstechnieken Verelst), Danneels en Beltherm. Danneels is de eerste Franstalige firma die door EEG Group werd overgenomen. Building-IQ is een uitzondering op de andere vestigingen en werd in 2011 zelf door EEG nv opgericht. Door deze vele overnames is EEG Group zeer snel gegroeid. Het vormt nu één geïntegreerde bedrijvengroep dat instaat voor een multi-technische dienstverlening over heel België. Doordat iedere vestiging zijn eigen specialisatie heeft kan de groep via horizontale en/of verticale integratie een totaalservice aanbieden aan zijn klanten.

EEG Group telt ondertussen bijna 1000 collega’s, maar is nog steeds een familiebedrijf, dus met familiale aandeelhouders/eigenaars! Maar wat maakt nu het verschil tussen een familiaal en een niet-familiaal bedrijf? Wat houdt dit in voor elk van ons?

Ik denk dat het vooral de lange termijn focus is. EEG Group wordt niet gemanaged met een korte termijn winstdoelstelling, maar met het doel op lange termijn te groeien. Die groei is geen doel op zich, maar een gevolg van juiste keuzes en een efficiënte werking. Groei is een noodzaak om op lange termijn als onafhankelijk bedrijf te kunnen overleven.

Zo zijn we ontstaan, zo zijn we gegroeid en zo werken we nog altijd. Dat wordt weerspiegeld in onze gemeenschappelijke waarden en familiale cultuur, met medewerkers en klantenrelaties tot in de derde generatie. We hebben eigen experten op alle domeinen, zowel op kantoor als op de werf. We hechten veel belang aan eigen technici die lokaal aanwezig zijn, om vakmanschap en kwaliteit optimaal te kunnen waarborgen.

Het is dan ook in die geest dat we willen verder bouwen aan dit lange termijn verhaal. Door samen te overleggen wat we beter kunnen doen, maar ook wat we beter niet doen, kunnen we de mooiste dingen bereiken.

Bij EEG werken we graag zeer lang met jullie samen. We creëren kansen en doorgroeimogelijkheden. Sommige werknemers zijn ook al van vader op zoon werkzaam bij EEG, sommigen zelfs derde generatie. De bedrijven die via overname bij EEG komen zijn ook vaak familiebedrijven. We doen er alles aan om die spirit te behouden. Want een bedrijf is voor ons een ploeg competente en gemotiveerde mensen die onze groep komt versterken.

Van Namen tot Ieper en van Brugge tot Sint-Truiden, dragen we elk op onze manier de zelfde waarden uit. Jij als medewerker bent daarbij ons uithangbord. Het is voor jou dat we deze brochure hebben laten maken. Ze toont de veelzijdigheid van de groep. Ze toont jouw veelzijdigheid. Ik hoop dat ze ons allen het besef brengt dat we samen een heel mooi verhaal aan het schrijven zijn!